Parasolbaser og jordankre

Home / Parasolbaser og jordankre

Hvad er de forskellige måder at placere eller fastgøre min parasol på?

Dit valg af parasol er allerede truffet, men ved du allerede, hvordan du vil fastgøre den? Der er flere forskellige muligheder, som f.eks. en standard parasolbase, en fyldbar parasolbase, en bevægelig parasolbase – en base på hjul -, en vægmontering, en betonparasolbase eller en jordankre til din parasol.
En standard parasolbase er en base, som du nemt kan åbne for at fylde med vand, sand, cement eller sten. Alt, der tilføjer vægt, er tilstrækkeligt til at gøre denne base klar til brug. Toprøret på basen er justerbart, hvilket betyder, at forskellige mastdiametre passer inden for en vis margin. Ved at stramme ringen øverst på røret strammere eller løsere, kan du sikre din parasol, så den er klar til brug. En base som denne når en maksimal vægt på 40 kg og er derfor måske ikke egnet til enhver parasol.
En parasolbase på hjul, eller en bevægelig parasolbase, er en base med dobbelte drejehjul fastgjort til den. Der findes også granitparasolbaser, hvor hjulene er nedsænket i basen, og når du vipper parasollen, kan den stadig flyttes. Begge fungerer perfekt, men drejehjulene gør det lettere at flytte parasollen. Parasollen forbliver på sin plads, når bremsen bruges, og vil ikke blæse til den anden side af din have.

For en mere naturlig effekt er der beton- eller granitparasolbaser. En betonparasol er meget tung og ikke praktisk at flytte meget ofte; det er muligt, men ikke ideelt. Mange parasoller står stadig på et fast sted og behøver ikke at blive flyttet; i så fald er en beton- eller granitparasolbase svaret. Effekten af en sådan base er, at den er mindre iøjnefaldende, da den passer bedre ind i haven. En stor fordel ved disse baser er, at de fås i tunge vægte, 55 kg for de mindre parasoller og 90 kg for den større variation. Dette giver tilstrækkelig modvægt, selv til de tungere haveparasoller.

Den mest æstetiske og arbejdskrævende måde at placere en parasol i jorden på er ved hjælp af et jordanker. Ved at grave et hul i jorden, fylde det med cement og placere jordankeren i hullet før cementen hærder, skaber du en betonblok under jorden. Dette vil ikke være til gene og forstyrrer ikke udsigten. I de fleste tilfælde, når parasollen fjernes, er intet synligt, da ankret er blevet jævnet ud med jorden. En fordel ved denne metode er, at du ikke behøver at slæbe rundt på en tung base. Ulempen er dog, at du er bundet til et fast sted for din parasol. Du kan dog altid vælge at placere to jordankre, så du kan vælge, hvor du vil åbne din parasol. Dette anbefales dog kun til mindre parasoller, da en parasol på 500*500 cm ikke er lige så let at flytte.

Udover løsninger på jorden og i jorden har nogle modeller mulighed for at montere parasollen på væggen. Disse vægparasoller tilbyder den ultimative løsning, når der er begrænset plads, eller en base simpelthen optager for meget plads. På denne måde kommer du heller ikke til at støde ind i den. De eneste krav til denne løsning er en væg, der er stærk og høj nok til at understøtte konstruktionen, hvor parasollen vil hænge. Den skal monteres på væggen.

Solero Parasols NederlandSolero Parasols BelgieSolero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanadanishSolero Parasols Europe