Regnafvanding

Home / Regnafvanding

‘Det regner, det sner’

Ja, du skal hellere skynde dig. En sommerdag kan omskifte sig til kraftige byger inden for en halv time. Hjemme skynder vi os at skubbe udendørs puder under overhænget og flygte indendørs, men hvordan gør du det på en restaurantterrasse, hvor gæsterne er udenfor og nyder den friske luft?

Normalt er der flere mennesker udenfor på terrassen end inde på en restaurant. Så når regnen går fra smådryp til skybrud, skal du sørge for, at gæsterne forbliver tørre udenfor. Hvordan? Vi er glade for at præsentere vores løsning.

Vandkolonne

Vores Solero O’Bravia dug har en naturlig vandafvisende belægning, der holder dig tør under dugen i en regnbyge. Denne egenskab udtrykkes i en vandkolonne. En vandkolonne angiver mængden af vand, som parasoldugen kan ‘tolerere’, før vand trænger igennem. En vandkolonne på 300 mm, som det er tilfældet med Solero O’Bravia dugen, betyder, at stoffet kun lader vand passere, når der er et tryk, der svarer til vægten af en vandsøjle på 30 cm. Dugen fungerer således som en paraply, og vandet løber ned ad siderne. Desværre sprøjter det ned på jorden langs siderne. Denne stænkvand forårsager stadig, at gæsterne bliver gennemblødte. Se, hvordan dette kan forhindres.

Stofrender

Der findes noget, der hedder en stofrende, dette er en strimmel lavet af ‘PVC’ eller ‘Olefin’, som kan fastgøres mellem parasollerne. Denne rende hænger i en U-form mellem to parasolduge og er smalere på den ene side end på den anden, så du kan kontrollere retningen af vandstrømmen. Helst bør vandet drænes mod ydersiden for at holde så stor en overflade tør som muligt. PVC-stofrender monteres ved hjælp af et system med klikspænder, der skrues fast på baleinerne. De fås i alle længder i farverne natur, grå, taupe og sort og har en maksimal bredde på 60 cm. På de lange sider skydes lette aluminiumsrør ind i renden, hvilket sikrer, at renden bliver på plads. Prostor-renderne fungerer med en lynlås og fås i 2 længder: 250 cm eller 300 cm i præcis det samme materiale og farve som din parasoldug.

PVC

En søgning på internettet lærer os, at “polyvinylchlorid ofte bruges termoplastisk, hvilket fremstilles efter polymerisation af monomeren vinylchlorid (VCM)”. Med andre ord betyder det, at PVC er en plastik, der bliver blød, når den opvarmes. Polymerisation indebærer kombinationen af små kulbrinter. En monomer er en organisk molekyle, der kan fungere som en byggesten for større molekyler (et naturligt eksempel er glucose eller fructose). Vinylchlorid er en farveløs gas, der er svær at opløse i vand. En kemisk mesterværk, der blev opdaget ved et uheld i 1838. Det var først i 1926, at der blev udviklet en metode til at plasticere PVC. Resultatet var et fleksibelt og let at bearbejde materiale, der blev bredt anvendt i mange produktapplikationer.

Farveforskel

Fordi Solero-duge er lavet af høj kvalitet O’Bravia markisedug og rendesten er lavet af PVC, er der en farveforskel. Derudover har PVC en let glans, fordi det er plastificeret. Dugene er vævet og har en anden struktur. Som følge heraf er en præcis farvematch ikke mulig. Selvfølgelig har vi valgt farverne sort, antracit, taupe og natur, som bedst matcher dugen, så forskellen er minimal.

Solero Parasols NederlandSolero Parasols BelgieSolero Parasols United KingdomParasols Solero FranceSolero Sonnenschirme DeutschlandAustriaSolero Parasoles EspanadanishSolero Parasols Europe